Photo by Georgie Cobbs on Unsplash

Waarom bloggen goed is voor je Google-ranking

Ik roep het altijd als het over het waarom van bloggen gaat: Google loves it! Bloggen kan een belangrijk onderdeel van je SEO-strategie zijn.

Authentieke content

Google houdt van unieke, authentieke content. Geef je de zoekmachine iets nieuws om in te crawlen, dan wordt dat gewaardeerd. En laten we eerlijk zijn: content knippen en plakken is niet cool en zo 2010 (was het ooit cool, eigenlijk? If not, mijn excuses aan 2010).

Verversing van je website

Zoals hierboven al beschreven: Google vindt niks leuker dan in nieuwe content rondstruinen om het op de juiste plekken in zijn database te hangen. Actieve sites hebben dan ook een streepje voor.

Beter categoriseren

Hoe meer aan jouw zakelijke activiteiten gerelateerde en unieke content er op je site verschijnt, hoe beter Google jouw website begrijpt en aan de juiste zoektermen koppelt. Elke blog is weer een stukje van de puzzel. Zorg wel dat het relevante puzzelstukjes (blogs, dus) zijn.

Bezoekers langer op je website houden

Uit onderzoek blijkt dat een van de belangrijkste factoren in de Google-ranking is de tijd die bezoekers op je website doorbrengen. Met interessante en onderhoudende blogs zorg je ervoor dat bezoekers blijven lezen en dus blijven hangen. Zorg ervoor dat je onder je blogs (geautomatiseerd) linkjes plaatst naar gerelateerde blogs om de bezoeker uit te nodigen meer over het onderwerp te lezen.

Pagina’s per bezoek

Op plaats 3 in het onderzoek staat het aantal pagina’s dat een bezoeker per bezoek aanklikt. Hoe meer interessante content de bezoeker krijgt aangeboden, hoe groter de kans dat hij of zij meer pagina’s bezoekt. Bied je verschillende diensten of producten aan? Geef ze -mits het natuurlijk geen overkill aan pagina’s geeft- allemaal een eigen pagina op de website.

Past zakelijk bloggen binnen jouw marketingstrategie? Of wil je hier eens over van gedachten wisselen? Gimme a call (of een whatsappje of mail, mag ook).

1 thought on “Waarom bloggen goed is voor je Google-ranking”

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.