Bloggen zonder website

Ik wil bloggen, maar ik heb geen website. Of ik weet niet hoe ik er een moet maken. The struggle is real.

Je hebt zoveel te vertellen, je barst van de ideeën en hebt zelfs je eerste stapel blogs al geschreven… maar je hebt geen website. En je zit er ook niet op te wachten om in het woud van domeinnamen, hosting en CMS’en te duiken. Hoe ga je dan toch je briljante verhalen delen?

Zet je blog op LinkedIn

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om artikelen te schrijven. Dat kan heel eenvoudig door bovenaan in je feed, onder het veld waar je normaal gesproken je (kortere) berichtjes post, te klikken op de link ‘Write an article’ (of het Nederlandse equivalent daarvan).

Word gastblogger

Zoek een bestaande blog waar jouw blogs op aansluiten of waarvan jij denkt dat jouw expertise een goede aanvulling zou kunnen zijn. Bied jezelf aan als gastblogger. De ene blogger zal je aanbod verwelkomen, terwijl een ander er misschien geen heil in ziet. Beschrijf kort en bondig waarom jij van waarde bent voor die site en, zoals bij alles wat je wilt verkopen, welk probleem je voor de blogger en zijn of haar publiek oplost.

Maak er een video van

Vorm de inhoud van je blog om naar een contenttype dat geschikt is om op social media te plaatsen. Maak er bijvoorbeeld een video van en upload die naar YouTube. Denk na over wat je in beeld wilt brengen en wat je wilt vertellen. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. In dit artikel vertel ik hoe je snel en simpel kunt starten met videomarketing.

Knip je blog op

In navolging op de tip hierboven: knip je blog op in stukken, zodat je die gemakkelijker op Facebook of Instagram kwijt kunt. Vooral als je er dan een mooi beeld bij hebt dat wellicht perfect aansluit op dat specifieke onderdeel van je blog. Op deze manier heb je van één blog ook nog eens meerdere keren plezier!

Wil je wel bloggen op je eigen site, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem eens contact op, ik denk graag met je mee.

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.