Niemand leest de blogs van Peter

“Wat heeft bloggen nog voor zin? Ja, mijn eerste blog werd goed ontvangen, geliket en gedeeld op LinkedIn. Maar de blogs die ik daarna schreef, haalden hooguit drie likes. Dat schiet niet op”, aldus collega Peter op een regenachtige donderdagmiddag. Well, no one said it’s easy.

Viraal gaan

Bloggen is er een van de lange adem. De keren dat je viraal zult gaan, zijn op één hand te tellen. Als je geluk hebt (of een heel goede blog op het juiste moment schrijft) heb je zelfs virale blogs óm te tellen.

Met bloggen doe je veel meer dan likes binnenhalen. Dat is ook maar de moeite die iemand neemt om een knopje in te drukken namelijk. Het betekent niet dat ze je verhaal niet leuk vinden, ze drukken gewoon niet op like. De eerste keer vinden ze het tof dat je bent begonnen met bloggen (Like! Interessant!). Daarna is een blog van jou iets dat erbij hoort.

Expertstatus door bloggen

Met elke blog die je schrijft, laat je zien dat jij een expert bent op jouw vakgebied. Je ‘bouwt aan je expertstatus’, aldus vele enthousiast ja-knikkende communicatieadviseurs en contentstrategen. Kennis delen bewijst dat jij de expertise in huis hebt.

Publiek is publiek

“Maar mijn blog is maar door 24 mensen aangeklikt.” Oke, en als deze 24 mensen nu om jou heen staan en luisteren naar wat jij te vertellen hebt? Dan staat dit kantoor ineens best wel vol. Met mensen die jouw verhaal aannemen, er zelf over na gaan denken, het geloven, ervan leren. Een gevoel krijgen bij wie jij bent.

En wie denk je dat deze 24 mensen geneigd zijn te bellen, als ze een training of advies willen over jouw expertise? #restingmycase #micdrop

Lees de blogs van Peter

Peter bestaat echt. En hij schrijft ook nog eens erg leuke blogs. Iemand die je uitdaagt om eens een impopulaire stelling erin te gooien op een politiek correct verjaardagsfeestje verdient wat mij betreft de aandacht 😉 Je leest ze hier!

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.