De keuze tussen het schrijven van een blog en een gin & tonic is niet moeilijk

Oh ja &%@^ ik moet nog een blog schrijven. Inspiratie zero to none. Ik kom er niet aan toe en hee, het is vrijdagavond: mijn welverdiende wijntje (of g&t) roept! Nou, zo ga je de blog-oorlog ook niet winnen he?

Maandag 10.30 uur: heerlijk, de week is weer begonnen. Mail weggewerkt, even de agenda checken. Ah, voor donderdag staat er weer een blog gepland. Ik hou mijn oren en ogen open voor inspiratie.

Dinsdag 16.10 uur: het zweet staat op mijn voorhoofd. Dinsdag overlegdag, je kent dat wel. Druk! En dan wil ik nog gaan sporten zometeen. Laptop dicht en op naar de sportschool.

Woensdag 12.15 uur: ik heb de kinderen. Hou op met me.

Donderdag 8.45 uur: ja de blog. Ja. Eerst even die dertig mails beantwoorden, drie offertes maken en zes verschillende opdrachtgevers bellen.

Donderdag 14.30 uur: ik heb nog niet eens geluncht. Boehoe.

Donderdag 17.35 uur: honger. I’m out.

Vrijdag 9.30 uur: Die blog! 😱

Bloggen is een fluitje van een cent

Het is geen schande hoor, bloggen is voor veel ondernemers of communicatieadviseurs lastig om consistent vol te houden. Het is niet je core business, je houdt niet van schrijven of je weet totaal niet waar je het over moet hebben. Gelukkig heb ik een grote trukendoos voor je met allerlei tips, zodat het je wat makkelijker afgaat. Sterker nog, het kan een fluitje van een cent zijn!

Werk met blogthema’s

Een truc uit die beruchte doos is: blogthema’s. Deel het jaar op in thema’s. Neem ze gelijk mee in je communicatieplan van dat jaar. Of schrijf je voor jezelf op een kladblaadje of in je OneNote, I don’t care.

Een thema kan van alles zijn: een van je producten bijvoorbeeld. Of de seizoenen. Bijvoorbeeld als je een kinderkledingwebshop hebt. Of denk aan een dierenboetiek: in het eerste kwartaal schrijf je drie blogs over honden, daarna katten, dan knaagdieren en vervolgens vissen. Snap je? Een leidraad maakt het stukken minder lastig om een onderwerp te bedenken en inspiratie te vinden!

Meer tips of meer weten over blogthema’s? Bel, WhatsApp of mail me!

Laat een reply achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.